Ле четири долине в Бормио

Бурми на валтеллинском дијалекту, Вормс на немачком језику: али ипак је Бормио, душа, срце и страст Високе Валтеллине.

Овде се срећу четири долине, да би заједно створиле непревазиђени спектакл у свакој сезони: Валдидентро, којом теку река Виола, Валфурва и река Фродолфо из Браулиа, који је повезан са Проходом Стелвио и вратима истоименог Националног парка, и Валдисотто, у којој теку река Ада.

Ово је низ великих леденика и одличних стаза, где су сви зимски спортови нашли велику домовину, укључујући узбудљиве трке са санима. Овде су се 1985. и 2005. године одржавала два од најуспешнијих издања Зимских светских шампионата.

Осим за скијање, високи Валтеллина познат је по својим термама, спомињаним од стране старих Римљана.

GH Bagni Vecchi

Скок у прошлост траје дуже од две хиљаде година, од Римских бања до старих пећина које воде до једног од хиљадугодишњих извора, па до панорамског базена: термални центар QC Terme Bormio Bagni Vecchi нуди изузетно искуство опуштања. Место на коме се историја, природа и благо сливaју како би пружили незаборавне тренутке.

Романтичен резорт со алпински дизајн, каде може да се ужива во моменти на релаксација во природна средина.

Освен душевниот аспект, треба да биде задоволен и вкусот, со изискана комбинација на генуини состојки.

Спектакуларен басен со бескрај, од која да уживате во привилегиран поглед кон Валтеллина и да го зачудите неговото прекрасно убавство, преживејќи го искуството на капење на откривање на боите и мирисите на природниот околен сценарио.

Енергијата на древните термални води тече во Средновековните, Имперските и Римските Бањи: од панорамската када на скали која гледа кон Бормио, до парната пеќина на Свети Мартин, која води кон еден од хиљадугодишните извори.

Изборот на фина масажа, посветена на енергетско ребалансирање на физичката и емоционалната сфера, персонализирана со најчисти растителни масла, креирани од QC Terme.

GH Hotel Bagni Nuovi

Центарот за термални води QC Terme Bagni Nuovi нуди ново искуство на релаксација: бескрајниот базен со панорамски поглед на Алпите ќе стане најзабавното сеќавање.

Широките надворешни кади, парници, водопади и другите занимливи практики ќе го направат овој бег од добробит незаборавен.

Гостопримство од сон во очарувачки локации и уникатни атмосфери, внимание на деталите и грижа за гостите. За да продолжиме да нудиме најдобро искуство во областа на добробитта, велнесот и термалната терапија.

Точно кај Римските Бањи, каде сега се наоѓа црквата на Свети Мартин, во минатото стоеше храм посветен на Борво, или Бормо, дословно «тој што се врие», древниот божествен извор на водата, припишан на Аполон, од кој потекнува името на местото Бормио.

Во џакузито, кое му е посветено, можете да се оставите да бидете однесени од звуците на течната вода и безбројните меурчиња кои имаат тонизирачко и релаксирачко дејство.

Уронете се во историјата со сензорниот пат на Терме Bagni Nuovi.

Салонот за бал предлага аутентични вкусови и внимателно приготвени суровини, широка винска листа и магична и замамна атмосфера.

Загубете се сред игрите с огледала и ароматите в Салон на Нарцис, потопете се в очарованието на Градина Дафне и се насладете на безкрайния релакс в Пещерата на Нимфите.

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *