Лаго ди Гарда всё время

Гарда, круглый год. Самое средиземноморское из альпийских озер утоплено в удивительном пейзаже. Это, чтобы начать, рай для тех, кто любит спорт: виндсерфинг, парусный спорт, гребля, рыбалка, подводное плавание, а также треккинг, теннис и гольф.

Озеро также прекрасно подходит для тех, кто ищет спокойствие и физическое благополучие благодаря термальным источникам в Валлио Терме и Сирмионе, которые были великолепно оценены латинским поэтом Катуллом и международными писателями, такими как Джозуэ Кардуччи, Уго Фосколо и Джеймс Джойс.

Мягкий климат и великолепная окружающая природа тихо приглашают вас провести долгие часы отдыха, а затем исследовать характерные деревни Рива, Дезенцано, Гардоне и Гаргнано. Для тех, кто хочет сделать свое путешествие эксклюзивным, здесь есть множество великолепных курортов с их непревзойденной элегантностью.

На брежному берегу озера Гарда, в красивой картины Лимонной Ривьеры, находится Campione, всего в нескольких километрах от Сало и Гарньяно, вдоль береговой дороги, высеченной в скале около столетия назад, у подножия муниципалитета Тремозине

На восточном берегу озера Garda занимает центральное место. Это небольшая средневековая деревня, гордящаяся своей церковью, одной из древнейших на этой территории, посвященной Святой Марии. Она была восстановлена после землетрясения 1117 года, а в 1824 году подверглась модернизации и изменениям. Из первоначальной церкви сохранился клостер (XV век) с красивой галереей, дом санкционированных лиц и несколько фрагментов надписей в готическом стиле, настенные украшения, надгробия и части каролингского кибория. Пунта Сан-Вирджилио — еще один шедевр того, как человек смог превратить озеро в волшебное место.»

Положение Desenzano в самом большом заливе Бассо-Гарда на брежной стороне Брешии предоставляет туристу удивительные места, где история на каждом шагу, а также привлекательные заведения, открытые даже вечером. Панорамный вид с ‘Дезенцано’ открывается на полуостров Сирмионе. Любители спорта найдут спортивные сооружения, теннисные корты и конюшни.» за лошади, училища за сърф и ветроходство, водни ски, футбол и атлетика. За ценители на гурме неизменни са обиколките във винарни и маслинови градини, за да се насладите на две изключителни изкушения: вино и масло от Гарда.

Pescheria del Garda е един от най-оригиналните градове на източния бряг на Гарда, защото е напълно заобиколен от канали и гледа към езерото на точката, където водите на Гарда излизат през река Минчио. Прогулката ви позволява да видите Венецианската стена, която сега посреща площад Бетелони, край пристанището. На площада се намира военният музей в старата сграда на Командването на Гарнизона.

Riva del Garda, на края на северното крайбрежие на езерото, в трентинския бряг, е известен със своя специфичен климат и се счита за най-северната средиземноморска зона в Европа. Незабравима дестинация за любителите на разходки и екскурзии, Рива дел Гарда предлага силни контрасти.

За тези, които обичат разходките, Sirmone предлага невероятна панорама, която започва до замъка и следва брега на Гарда, предлагайки незабравими изгледи. Любителите на колоезденето могат да направят приятен маршрут за откриване на Лугана велосипедирайки измежду лозята. Термите, вече известни през римските времена поради лековитите си сулфидни води, които извираят горещи от дъното на езерото и се използват за лечение на дихателните пътища и кожни заболявания, са много посещавани, особено Термите Акуария.

На красивата езерна променада в Salò, на нивото на пристанището, се издигат «Дворецът на Великолепната Патрия» и «Палатата на Подеста», които свидетелства за благородната история на градчето, разположено край езерото Гарда в провинция Бреша. В атриума можете да видите фрески от Анджело Ланди и под покрива, който свързва двете сгради, древни гербове и плочи. Сало се намира в очарователен залив под планината Свети Бартоломео и е «столицата» на горната част на Гарда в провинция Бреша.

Lazise се намира на веронската страна на езеро Гарда. Замъкът, построен преди 1000 година за защита от нападенията на унгарците, беше няколко пъти реновиран и укрепван, но продължава да бъде един от най-добре запазените. На двата входа в горния телебаш отново се виждат гербовете на Скалигерите.

Nago-Torbole, на трентинското крайбрежие на езеро Гарда, възниква от съюза на два малки града, един на брега и друг на няколко километра на вътрешността. Трябва да видите църквите Свети Андрей и Света Мария на брега на езерото, пристанището с малката и строга сграда от XVIII век, използвана като митница в продължение на векове, крепостта Наго и замъкът Торболе. Този район е отправна точка за множество пешеходни и велосипедни разходки, като се отпускате по пътеките на крайбрежието или по велосипедните пътеки.

Torri del Benaco, както и близките градове, има много древни корени, които се наслаждават на много древни корени, които се проследяват до предисторическата епоха на бронза. Археологическите разкопки са изявили множество построени на палеолитни постройки и скални скулптури, които потвърждават датировката на населението. Тори (Тулес) става част от Римската империя към края на първи век пр.н.е.

Палми и маслини растат плътно един до друг, стръмни планински склонове се спускат почти вертикално към кобалтово синьо езеро, а вятърът, редовен като зарята и залезът, прави радост на хиляди сърфисти. Затова всички спортове, свързани с водата, като виндсърф и яхтинг, се практикуват редовно в Рива, алпийско катерене и трекинг са спортовете за по-смелия. Площад «III Ноември» със своите барове и ресторанти е едно от салоните на града. Поклонниците на моторните колела могат да тръгнат от Рива и да следват авантюрни маршрути, като например турнето на Трите езера.

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *